[...] wzrostu, 87kg wagi. Staż treningowy - Sporty zespołowe (14 lat), siłownia (5 lat), basen (5 lat). Profesjonalne podejście do tematu. Dieta - właściwie tylko czyste żarcie: dużo ryb, trochę drobiu i wieprzowiny, trochę strączków, czasem twaróg, trochę jajek, dużo warzyw i owoców, sporo makaronów roślinnych, bardzo mało glutenu (jak już to mąka [...]
[...] Po za tym jest jest to bomba hormonalna a w kwiecie wieku napewno nie służy ona urodzie. Ps wszędzie się mówi że trądzik to choroba hormonalna (to dlaczego ludzie nie mający styczności z mlekiem nie mają tych zaburzeń np. hindusi). Mleko jest w większości produktów spożywczych a dużo ludzi się skarży że np. po słodyczach się zaostrza.
[...] żywieniowego, zapewniając dodatni bilans kaloryczny, realizujemy fazę masy - a ze względu na zwiększoną "wyczuloność" pozyskiwania wartości odżywczych, organizm potencjalnie dużo efektywniej te kalorie będzie wykorzystywał. Na standardowej masie może po pewnym czasie pojawić się ten "korek", gdzie organizm jest zawalony nadmiarem kalorii i coraz [...]
[...] w dojrzałych. Biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach, w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. Źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior. Dość dużo biotyny znajduje się w drożdżach, wątrobie, nerkach, trzustce i nadnerczach. W surowym jajku znajduje się awidyna, która wiąże trwale biotynę i uniemożliwia jej [...]
[...] w dojrzałych. Biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach, w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. Źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior. Dość dużo biotyny znajduje się w drożdżach, wątrobie, nerkach, trzustce i nadnerczach. W surowym jajku znajduje się awidyna, która wiąże trwale biotynę i uniemożliwia jej [...]
[...] - żelazo hemowe->hemoglobina->tlen->utlenianie(spalanie) tłuszczu 15.czy moge zamienic te jajka na ser biały chudy? Już lepiej na szynkę ser gdzie mało tłuszczu = dużo laktozy 16.Na ketozie ograniczamy się do lekkich aerobów, gdyż ze względu na obniżony poziom glikogenu mięśniowego możemy wykorzystywać tylko włókna wolnokurczliwe [...]
[...] w ciągu 14 dni, nie jest niczym niezwykłym. Znaczna jest retencja wody, co prowadzi do osiągnięcia masywnych rozmiarów w rekordowym czasie. Ponieważ komórki mięśniowe ciągną dużo wody, mięśnie przybierają gładki, zalany wygląd. Anadrol nie powoduje przyrostu masy dobrej jakości, stawia raczej na jej ilość, co w sezonie pozastartowym dla [...]
[...] znaczy to, że serce jest przeciążone. Taki stan wywołany jest nadmiernym spożyciem mięsa, tłuszczu i soli. Jeśli pacjent nie zmieni diety na lżej strawną i nie zacznie jeść dużo warzyw i owoców, grozi mu choroba wieńcowa. Natomiast rumienienie się (ze wstydu, złości lub po wypiciu alkoholu) jest zjawiskiem normalnym świadczącym jedynie o [...]
[...] łącznie z narażeniem życia. Odżywiałem się nromalnie, a nawet mało zdrowo i było dobrze. Znajduje pewną odpowiedź, na studiach, więc przez parę ładnych lat wpieprzałem dużo konserw np. turystczna(glutaminian sodu) i bardzo źle się odrzywiałem. Jeden posiłek na dzień i rzadko był to ciepły posiłek. Z tego co się jakoś tam zorientowałem w [...]
witaj, zdecydowanie nie za bardzo wiesz do czego sluzy suplement ktory upiles, berberyna nie redukuje fatu, ma za zadanie utrzymywac optymalny poziom glukozy we krwi, co posrednio moze usprawnic odchudzanie, jednak sama w sobie nie spala tuszczu, wykorzystywana jest do psoilkow obfitujacych w weglowodany aby nie powodowac wysokiego wyrzutu insy i [...]
[...] wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich przyrządzania. Podczas długotrwałego gotowania żelazo przedostaje się do wylewanej wody. A co do daktyli: mają bardzo dużo cukru gronowego(glukozy po prostu, hmm, dziwne, bo znalazłam to w sieci a wydawało mi się, ze w owocach to jest fruktoza..., ale to co znalazłam pisali pewnie mądrzejsi [...]
[...] ciała Niedobór energii w diecie = ubytek masy ciała. Oczywiście powyższe równania zachodzą przy odpowiedniej diecie. Można jeść mniej kcal niż organizm potrzebuje, a mieć dużo tłuszczu. To już zależy od tego jak wygląda nasz jadłospis. Jednak deficyt kaloryczny to nie wszystko. Ważne jest również to, z czego będzie energia pozyskiwana. [...]
[...] Po 20 minutach cukier jest już we krwi, powodując strzał insuliny. Twoja wątroba broni się, zamieniając cały cukier, jaki ma pod ręką, w tłuszcz. A ma go teraz naprawdę dużo. Po 40 minutach zdążysz już przyswoić całą kofeinę. Źrenice rozszerzą się, podniesie ciśnienie krwi. W odpowiedzi wątroba wpompuje kolejną porcję cukru do krwi. [...]
[...] jej zawartość. WITAMINA A Wrażliwa na utlenianie, co powoduje zmniejszenie wartości odżywczej a na przykład w mleku szczególny posmak. Odwodnione produkty tracą także dużo tej witaminy często przez nieprawidłowe przechowywanie np. marchew liofilizowana pozostawiona na powietrzu prze 1-2 tyg. staje się białka i traci prawie wszystkie [...]
[...] się insuliny - hormonu, który jest odpowiedzialny za transport glukozy do komórek. Węglowodany są w organizmie rozkładane na cukry proste, czyli glukozę. Jeśli jest jej za dużo, wydziela się insulina, która zamienia glukozę na glikogen, a ten z kolei jest magazynowany w komórkach. Jeśli dostarczymy organizmowi mało węglowodanów, wydzieli się [...]
[...] zmaleje, jeśli będzie użyta przez długi okres, ze względu na osłabienie gruczołów nadnerczy prze efedrynę. Ale, według Amerykańskiego Stowarzyszenia Farmaceutycznego , dużo więcej dyskutuje się o "efedryna tachyphylaxis" lub tolerancji i to jest uważane za podstawowy problem w naukowej literaturze. A 1977 badanie terapii efedrynowej wśród [...]
Witam, bedac na redukcji często brakuje nam czegos słodkiego, co moznaby sobie skonsumowac nie bojac się, o utrate efektow, na które niewątpliwie ciezko pracowaliśmy. Często jednak w naszych ulubionych produktach znajdujemy informacje, ze no jakby nie było ilość węglowodanów i tlusczu na 100g produktu co prowadzi do tego ze musimy obejsc się [...]
carbon91 chociaż jak solaros wbije to pewnie walnie posta na pół kilometra i wszystko dogłębnie pojaśni sarkazm? czy ktos mnie wolał? MARIAN 17 ja jak zaczynałem ciwczyc to redukowałem i moja redukcja wygladała tak ze 3 razy w tygodniu siłka i 3 razy w tygodniu tabata i wyciałem sie do niskiego bf% ale wiesz wtedy mała wiedza a miecha tez nie było [...]
[...] przypadków zapobiegają otyłości i jej powikłaniom. Dlatego najczęstszą przyczyną powstawania otyłości - i ciężko się z tym nie zgodzić - jest przekarmianie,czyli spożywanie dużo za dużo kalorii, jakich nam jest potrzebnych do życia. Na szczęście w leczeniu różnych schorzeń, w tym również oporności insulinowej - dużą rolę odgrywa medycyna [...]
nie robilem ud nigdy nie robilem ckd nigdy jak bym robil to bym wiedzial czy jest sens czy nie ma ketoza jest stanem dodatkowym - efektem ubocznym nie chcesz ale bedziesz w niej celem diety jest maksymalne spalenie fatu to da sie zrobic minimalizujac spozycie wegli! jesli zminimalizujesz spozycie wegli - poziom insuliny bedzie maly - bo [...]